İMKB MERKEZ BORSA İSTANBUL ORTAOKULUNA OKULUMUZU TANITTIK

İMKB MERKEZ BORSA İSTANBUL ORTAOKULUNA OKULUMUZU TANITTIK

Okulumuzu tanıtmak amacıyla okul psikolojik danışmanı İlknur ÇETİN DALGIÇ ve okul müdür yardımcısı Kerim BAL tarafından İMKB Merkez Borsa İstanbul  Ortaokulu ziyaret edilmiş ve okul tanıtımı yapılmıştır. 8. sınıf öğrencilerinni okulumuz hakkında merak ettikleri tüm sorulara cevap verilmiş ve okulumuzu tanıtan broşürler öğrenci ve öğretmenlere dağıtılmıştır.  Tanıtım programı kapsamında, okul videosu, okulumuzun avantajları, staj yapılan oteller ve burs , staj imkanlarından bahsedilmiştir. Aşağıda okulumuz ile ilgili genel bilgiler kısaca verilmiştir. 

Okulumuz 2017 de eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuz, bakanlığımızın yatırım programı kapsamında yapımı tamamlanan 16 derslikli Otelcilik ve Turizm Lisesi, 200 kişilik erkek öğrenci kapasiteli pansiyon binasından oluşup geçici kabulü İl Milli Eğitim Komisyonu tarafından yapılmıştır.

Daha önce Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Otelcilik ve Turizm Bölümü 4 şubeden oluşan 105 öğrenci ve 3 alan öğretmeni ile nakilleri yapılarak okulumuz eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuz proje okulu olup öğrencileri mülakat yoluyla seçmektedir.

Okulumuzda İngilizce, Rusça ve Almanca olmak üzere 3 dilde eğitim verilmektedir.

Okulumuz öğrencileri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından imzalanan

"Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü'' kapsamında

Antalya DELPHİN otel gruplarında staj yapma imkanı bulmaktadır. Bu işletmeler tarafından öğrencilerimize iş garantisi verilmektedir.

Öğrencilerimiz staj dönemleri boyunca maaşlarını almakta okula döndüklerinde ise burs almaktadırlar.

 

Öğrencilerimiz mesleklerinde kendilerini geliştirmek amacıyla üniversite okudukları takdirde burs imkanından faydalanmaya devam etmektedirler.

14.03.2022 675

14-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-2022