OKUL TANITIM PROGRAMIMIZI BAŞARIYLA TAMAMLADIK

OKUL TANITIM PROGRAMIMIZI BAŞARIYLA TAMAMLADIK

SİİRT ABDÜLHAMİD HAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TANITIM ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

 

Siirt Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni bir okul olmasından dolayı il genelinde okul hakkında az şey bilindiği düşünüldüğünden, okulun tanıtılması gerektiği düşünülmüş ve bu kapsamda bir aylık bir çalışma programı düzenlenmiştir.

Okul müdürü Şahabettin OLĞAÇ' ın rehberliğinde okul tanıtım programı planı hazırlanmıştır. Bu program kapsamında öncelikli olarak ilimiz merkezdeki bütün ortaokullarda çalışan psikolojik danışmanlar ve okul yöneticileri okula davet edilmiş ve okul psikolojik danışmanı İlknur ÇETİN DALGIÇ tarafından okulu tanıtan bir sunu yapılmıştır. Ardından okulumuza gelen misafirlere okul gezdirilmiş ve alan öğretmenleri bu geziye eşlik edip sorulan sorulara yanıt vermişlerdir. Son olarak misafirlere okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan açık büfeden çeşitli ikramlarda bulunulmuş, broşürler dağıtılmış ve misafirler uğurlanmıştır.

Okul tanıtım programının ikinci aşamasında okulumuza yakın olan okullar, okula davet edilmiş ve okul psikolojik danışmanı İlknur ÇETİN DALGIÇ tarafından, gelen öğrenci ve öğretmenlere okul tanıtım sunusu yapılmış, okulun videoları izletilmiştir. Daha sonrasında öğrenciler ve öğretmenlere okul gezdirilmiş ve ikramlarda bulunulmuştur. Öğrenci ve öğretmenlere broşürler dağıtılmış ve uğurlanmıştır.

Okul tanıtım programının üçüncü aşamasında okulumuza uzak olan okullar okul müdür yardımcısı Kerim BAL ve okul psikolojik danışmanı İlknur ÇETİN DALGIÇ tarafından ziyaret edilmiş ve okul tanıtımı yapılmıştır. Bu tanıtım kapsamında okulun videosu, stajdan kareler ve Delphin otel gruplarından videolar izletilmiş ve okulu detaylı anlatan bir sunu yapılmıştır. Ardından öğrenci ve öğretmenlere broşür dağıtılmış ve öğrencilerin sorularına cevap verilmiştir.

Okul tanıtım programı çalışması kapsamında toplamda 14 ortaokul ziyaret edilmiş ve 1800 öğrenciye ulaşılmıştır.

Tanıtım programı kapsamında değinilen konular aşağıda detaylı bir şekilde verilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİİRT ABDÜLHAMİD HAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

 

Siirt Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017 yılında kurulmuştur. Okulun 200 kişilik erkek pansiyonu, yabancı dil laboratuvarı, kütüphanesi, zeka oyunları atölyesi, tasarım beceri atölyesi, 2 adet mutfak uygulamaları atölyesi, servis atölyesi ve konaklama atölyesi mevcuttur. Fiziki koşulları oldukça elverişli olan okulumuzda derslikler öğrencilerin en iyi verimi alacağı şekilde düzenlenmiştir.

 Okulda Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri olmak üzere iki alan bulunmaktadır. Öğrenciler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bu iki alandan dilediklerini seçip, eğitimlerini tamamlayabilmektedir.

Okulda, İngilizce, Almanca ve Rusça olmak üzere üç dilde eğitim verilmektedir.

Okulda 1 Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, 5 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, 3 İngilizce, 1 Almanca, 1 Rusça Öğretmeni 2 Matematik, 1 Edebiyat, 1 Beden Eğitimi, 1 Fizik, 1 Felsefe, 1 Tarih,  1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile 1 psikolojik danışman ve 4 okul yöneticisi görev yapmaktadır.

Okul proje okulu olup her sene 30 konaklama ve seyahat hizmetleri ile 60 yiyecek içecek hizmetleri bölümünden olmak üzere toplamda 90 öğrenci almaktadır. Öğrenciler mülakat yoluyla seçilmekte ve mülakata toplamda 270 öğrenci çağrılmaktadır. Öğrenci seçme işlemlerinde belli başlı bazı kriterler bulunmakta ve bütün öğrenciler mülakat komisyonuna teker teker çağrılıp bu kriterlere göre değerlendirilmektedirler. Öğrenci seçme kriterlerinde; LGS puanı, öğrencinin 8. Sınıf Yabancı Dil ortalaması, Mesleki ilgi ve Mesleğe Yatkınlığı ile Özel Yetenek( herhangi bir sportif veya kültürel alanda başarıları veya sertifikalarının olup olmaması durumu) alanlarının tümünde  değerlendirilir  ve bunun sonucunda ortalama bir puan alır.  Mülakat değerlendirme kriterleri ile ilgili detaylı tablo aşağıda verilmiştir.

Değerlendirme Esasları

Puan Değeri

LGS Puanı

30

Yabancı Dil Puanı

10

Mesleki İlgi ve Mesleğe Yatkınlığı

40

Özel Yetenek

20

TOPLAM

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından

"Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında seçilen okullar arasında Siirt Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bulunmaktadır. Bu protokol kapsamında, her sene okulun 10. ve 11. Sınıf öğrencilerinden toplamda 75 kişi Antalya Delphin Otel Gruplarında staj yapma imkanı bulmaktadır.

Öğrenciler Nisan ayından Kasım ayına kadar Antalya Delphin otel gruplarında staj yapmakta ve Kasım ayından Nisan ayına kadar olan süre zarfında ise okulda eğitimlerine devam etmektedirler.  Öğrenciler staj yaptıkları süre boyunca aylık asgari ücretin % 60' ı kadar maaş almaktadırlar. Okulda oldukları dönemde de otel tarafından bu öğrencilere burs desteği verilmektedir. Burs miktarları;

10. Sınıfta asgari ücretin % 60 ' ının % 30' u

11. sınıfta asgari ücretin % 60 ' ının % 40' ı

12. sınıfta asgari ücretin % 60 ' ının % 50' si şeklindedir.

Öğrenci lisede okuduğu alanla ilgili olan bölümlerden üniversite eğitimine devam etmek isterse otel tarafından bu öğrenciye asgari ücretin % 60' ının % 50' si oranında burs verilmeye devam edilir.Öğrenci mezun olduktan sonra aldığı burs karşılığında işletmede 8 ay çalışmak zorundadır. Öğrenci dilerse 8 aylık süreyi 4'er aylık dönemler halinde de çalışarak tamamlayabilir. Protokol kapsamında stajını başarıyla tamamlamış öğrencilere otel tarafından iş garantisi verilmektedir.

Ayrıca okuldan mezun olan öğrencilere lise diploması yanında iş yeri açma belgesi de verilmektedir.

 

 OKUL TANITIM VİDEOSUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

05.04.2022 200

 

 

 

 

 

 

28-03-202228-03-202228-03-202225-03-2022